Mérgezett jégkásával próbálta megölni a nőjét a jászapáti férfi, hogy megszerezze az örökségét, de nem volt semmiféle örökség

2020. május 6., 15:07

Szerző:

A férfival a barátnője 2011-ben elhitette, hogy nagyobb vagyont örökölt, melynek egy részét végrendeletében a férfira hagyja: így akarta tartósan magához láncolni a párját. A nő még egy hamis végrendeletet is mutatott a férfinak, hogy meggyőzze, az örökség nem mese.

A férfinak 2018-ban anyagi gondjai adódtak, pénzre lett volna szüksége, ezért a belengetett örökség megszerzése érdekében elhatározta, hogy megöli a barátnőjét: a kálium-kloridot választotta a célra,  amely nagy mennyiségben halált okozhat.

A vádlott egy teáskanálnyi kálium-kloridot kevert össze málnaszörppel és vízzel, majd a keveréket lefagyasztotta. Ezzel a jégkásával kínálta meg másnap a nőt, aki azonban a kóstolás után nem volt hajlandó mindet megenni, mert

a csemege rossz ízű volt és marta a száját.

A nő szervezetébe jutott némi kása, de még az összes, vádlott által elkészített jégkásában lévő szer sem okozhatta volna a halálát, olyan csekély mennyiségű volt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ezzel együtt előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a jászapáti férfival szemben.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.