Kaotikus viszonyok vannak több iskolában a szakszervezet szerint

Az alelnök szerint a döntéshozók félnek a felelősségtől.

2020. szeptember 27., 15:48

Szerző:

Több iskolából is kaotikus viszonyokról számoltak be tanárok a Pedagógusok Szakszervezetének - írja az ATV.hu. Egy oktató pl. úgy tanított egy hétig, hogy a 6 nap után megkapott teszteredménye szerint karanténban kellett volna lennie végig - mondta el Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke.

A szervezet aggasztónak látja a krónikus betegségekkel küzdő oktatók helyzetét is. A Pedagógusok Szakszervezete továbbra is egységes eljárásrendet sürget a közoktatásban, az alelnök szerint jelenleg azért nincs ilyen, mert a döntéshozók félnek a felelősségtől.

"És ha véletlenül a rendszer dugába dől, akkor az intézményvezetők legyenek a hibásak, meg a pedagógusok, és nem az oktatásirányítás a rossz döntések következtében vagy a nem a megfelelő időben hozott intézkedések miatt." - nyilatkozta Totyik.

A szakszervezet 6 kérdésből álló kérdőívet tett közzé, hogy kiderüljön: megfelelőnek tartják-e az oktatók a járványügyi intézkedéseket.

 

 

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.