Magyar abszurd: egymásnak esett egy fideszes és egy DK-s, de egyaránt japán származású képviselőjelölt a bevándorlás kérdésében

2019. szeptember 3., 19:03

Szerző:

Song Simon, a Fidesz magyar anyától és japán apától származó kispesti önkormányzati képviselőjelöltje szerint nem szabad Európába engedni az idegen kultúrákból származókat. Az Index szerint Song Simon Facebook-bejegyzései szintén migrációellenes hozzáállásról tanúskodnak.

A Demokratikus Koalíció félig japán képviselőjelöltje nem volt rest, és gyorsan reagált is a fideszes Song Simon kijelentésére. Miyazaki Jun, a DK szintén magyar anyától és japán apától származó VI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje délutáni közleményben azt írta,

"Song Simon bemutatta, hogy milyen az, ha valaki megtagadja származását és feláldozza identitását a pártpolitika oltárán."

Song Simon
Fotó: Facebook

A DK felhívta rá Song Simon figyelmét, hogy ne lepődjön majd meg, ha őt is eléri a bevándorló-ellenes gyűlölet, amit ő maga annyira táplál az önkormányzati kampányban. A DK szerint nincs szükség olyan emberekre, akik magyarság-bizonyítványt akarnak osztogatni, önhatalmúlag eldöntve, ki és mennyire magyar.

"Röhejes, hogy a fideszes Song ilyen szerepre vágyik, mintha ő maga a magyar nemzet szívcsakrájában fogant volna csodaszarvas és turulmadár kumisz áztatta nászában. Inkább legyen büszke arra, hogy japán származású magyar és tegyen meg mindent azért, hogy Magyarország is büszke legyen rá" - tette hozzá Miyazaki Jun.

Miyazaki Jun
Fotó: Facebook

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.