A Párbeszéd és a Momentum sem támogatja Janiczak Dávidot Ózdon

2019. július 13., 21:57

Szerző:

A Demokratikus Koalció után a Párbeszéd és a Momentum is kiszállt az Ózdon alakuló ellenzéki összefogásból, amelynek a polgámester-jelöltje a jelenlegi városvezető, a jobbikos Janiczak Dávid lesz – derül ki a Mérce cikkéből. A DK Janiczak Dávid „neonáci megnyilvánulásaira hivatkozva öt nap gondolkodás után döntött így, és ezzel indokolta a kimaradását a Párbeszéd és a Momentum is. A Párbeszéd és a Momentum eleve be sem állt a politikus mögé. Amomentumos Donáth Anna arról beszélt, hogy számára a vörös vonal a rasszista és szexista kijelentéseknél húzódik, a Párbeszéd pedig Janiczak Dávid szegényekkel és romákkal szemben hozott kirekesztő intézkedéseire hívta fel a figyelmet.

Janiczak Dávid
Fotó: A Jobbik honlapja

Mindez azt jelenti, hogy Janiczak Dávidot most a Jobbikon kívül az LMP, az MSZP, Márki-Zay Péter fémjelezte  Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja.Az nem világos, hogy a DK, a Párbeszéd és a Momentum gondolkodik-e saját polgármester-jelöltön.

A DK ózdi szervezete egyébként nem ért egyet a párt elnökségének a döntésével, és továbbra is a jobbikos polgármestert támogatja.

A 2014-es ózdi polgármester-választáson Janiczak Dávid először 66 szavazattal győzte le a Fidesz által támogatott addigi városvezetőt, Fürjes Pált. Az ő óvása miatt a megméretést megismételték, ezen a szavazáson pedig Janiczak Dávid már több mint 5000 vokssal győzött.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.