Gyenge hatmilliárdért eladó Mészáros Lőrinc kedvenc luxusjachtja, a Lady Mrd

2020. március 31., 13:11

Szerző:

16,9 millió euróért, azaz nagyjából hatmilliárd forintért megvásárolható a máltai bejegyzésű Lady Mrd, amelyen Orbán Viktor kedvenc milliárdosán kívül a NER egy másik fontos üzletembere, Szíjj László, és Homolya Róbert MÁV-elnök is utazott már. A Földközi-tengert járó, 3 szintes privát luxusjachtot másfél hónapja árulják – írja az Átlátszó.

A Benetti Crystal 140 típusú jachtot, 2015-ben a Benetti olaszországi gyárában építették. Hosszúsága 42, a szélessége 9 méter. A hajó 5 kabinjában 10 vendég fér el, és az utasok kényelmét 7 fős legénység szolgálja. A háromszintes luxusjacht legfelső, úgynevezett napozó részén

jacuzzi és medence is a vendégek rendelkezésére áll. 

Fenséges látvány a Benetti Crystal 140-es luxusjacht
Fotó: Youtube

A máltai hajónyilvántartás szerint a Lady Mrd tulajdonosa egy L&L Charter Ltd nevű máltai cég.

Az Átlátszó fényképpel és videóval bizonyította, hogy 2018-ban Mészáros Lőrinc és a felesége, illetve Mészáros egyik legfontosabb üzlettársa, Szíjj László utazott rajta. Szíjj társaságában ott volt Homolya Róbert MÁV-elnök, és egy kormánymegbízott is.

Az oknyomozó portál szerint a Lady Mrd most éppen a festői dalmáciai város, Trogir kikötőjében vesztegel.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.