Izsák fideszes polgármestere beköltözött a vadászházba, amit EU-pénzből épített

2017. január 25. 17:30

Mondok József, a Bács-Kiskun megyei Izsák fideszes polgármestere abban a vadászházban lakik, amelyet saját cége 35 milliós EU-s forrásból épített – írja a 444.hu.

Fotó: Generál-Centrál Kft.

2014-ben a polgármester egyik cége, a Mondok Kft. EU-s forrásra pályázott a vidékfejlesztési forrásokat kezelő Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és nyertek is 35 millió forintot egy vadászház építésére. Mondok izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító Dunamellék LEADER Egyesület bírálóbizottságának – írja a 444.hu.

A vadászpanziót ezután nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de hirdetni ezen kívül nem hirdették sehol. Ennek pedig egyszerű oka van: a polgármester a helyiek szerint nemes egyszerűséggel beköltözött az ingatlanba.

A Jobbik-közeli N1TV-nek nemrég sikerült megszólaltatnia a fideszes politikust, aki lényegében bevallotta, hogy az EU-támogatásból épült vadászházban lakik, méghozzá azért, mert:

agancsai voltak ott, csakhogy többször is betörtek a vadászházba.

Tehát: a polgármester fél, hogy betörnek, emiatt beköltözött. Mondok József elismerte, hogy ugyan vidékfejlesztési forrásokra biztosított EU-s pénzből épült az ingatlan, ennek ellenére azt csak barátai használhatják, nem enged „átjáróházat” csinálni a panzióból.

A 444.hu szerint egyébként Mondok Józsefnek több vállalkozása is van, családja benzinkutat működtet Izsákon, 2013-ban trafikkoncessziót is nyertek. A polgármester emellett 2005 óta alelnöke a CBA-s Lázár Vilmos által elnökölt Magyar Lovas Szövetségnek is.