Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Iványi Gábor nem adja fel, újra és újra meg fogja próbálni az ételosztást

2018. augusztus 21. 15:32 - szerző: 168 Óra

– Próbálkozni fogunk még - mondta az Indexnek Iványi Gábor, akinek a tranzitzónában rostokoló menekülteknek szánt ételosztási kísérletéről videót is készítettünk.

A határról hazatérve a portálnak azt mondta, a jogait nemcsak akkor gyakorolhatja az ember, ha megengedik neki, erre találták ki a polgári engedetlenség fogalmát.

- A vallásom szabad gyakorlását sérti, ami történt.

A vallásom szabad gyakorlásának része, hogy a bibliai példát kövessem egy célt tévesztett hatalom ideiglenes kormányfője helyett - mondta a lelkipásztor, aki lehet, hogy szabad vallásgyakorlás megsértésének jogcímén panaszt tesz.

Iványi Gábor a határnál
Fotó: Kökényesi Gábor

Iványi Gábor azt szeretné, ha a jövőben nemcsak az egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség próbálna meg ételt vinni a tranzitzónában éheztetett körülbelül ötven menekültnek, hanem más szervezetek, ellenzéki politikusok is. – Kormánypártiak is mehetnek, nem szeretném őket diszkriminálni – tette hozzá.

Miután kiderült, hogy szándékosan éheztetik a tranzitzónában a menekülteket (azokat, akik „nem berontottak, hanem szabályosan bekopogva” kértek bebocsátást), hátha így rá tudják venni őket, hogy visszamenjenek Szerbiába, Iványi Gábor az augusztus 20-i nemzeti ünnepen élelmiszercsomagot, kenyeret, halat és almát vitt a menekülteknek, hogy teljesítse Szent István intelmeiben foglalt és a kereszténység alapvető előírásait. Bár a magyar hatóságok mindent megtettek, hogy megakadályozzák, hosszú kálvária után végül félsikerrel járt, ahogyan az videónkból kiderül: