Iványi Gábor nem adja fel, újra és újra meg fogja próbálni az ételosztást

2018. augusztus 21., 15:32

Szerző:

– Próbálkozni fogunk még - mondta az Indexnek Iványi Gábor, akinek a tranzitzónában rostokoló menekülteknek szánt ételosztási kísérletéről videót is készítettünk.

A határról hazatérve a portálnak azt mondta, a jogait nemcsak akkor gyakorolhatja az ember, ha megengedik neki, erre találták ki a polgári engedetlenség fogalmát.

- A vallásom szabad gyakorlását sérti, ami történt.

A vallásom szabad gyakorlásának része, hogy a bibliai példát kövessem egy célt tévesztett hatalom ideiglenes kormányfője helyett - mondta a lelkipásztor, aki lehet, hogy szabad vallásgyakorlás megsértésének jogcímén panaszt tesz.

Iványi Gábor a határnál
Fotó: Kökényesi Gábor

Iványi Gábor azt szeretné, ha a jövőben nemcsak az egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség próbálna meg ételt vinni a tranzitzónában éheztetett körülbelül ötven menekültnek, hanem más szervezetek, ellenzéki politikusok is. – Kormánypártiak is mehetnek, nem szeretném őket diszkriminálni – tette hozzá.

Miután kiderült, hogy szándékosan éheztetik a tranzitzónában a menekülteket (azokat, akik „nem berontottak, hanem szabályosan bekopogva” kértek bebocsátást), hátha így rá tudják venni őket, hogy visszamenjenek Szerbiába, Iványi Gábor az augusztus 20-i nemzeti ünnepen élelmiszercsomagot, kenyeret, halat és almát vitt a menekülteknek, hogy teljesítse Szent István intelmeiben foglalt és a kereszténység alapvető előírásait. Bár a magyar hatóságok mindent megtettek, hogy megakadályozzák, hosszú kálvária után végül félsikerrel járt, ahogyan az videónkból kiderül:

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.