Itthon tisztára sikálták volna Tiborczot, de így végre nyilvánosságra kerülhet az OLAF-jelentés

2018. november 9. 13:11 - szerző: 168 Óra

A DK korábban már tett kísérletet arra, hogy ha már a magyar hatóságok eltitkolják a nép elől a miniszterelnök vejének csalás- és korrupciógyanús meggazdagodásáról szóló OLAF-jelentést, akkor azt adja ki annak a készítője, az OLAF – emlékeztetett Molnár Csaba. A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője szerint eddig azért nem lett nyilvános a jelentés európai részről, mert a csalás elleni hivatal nem ad ki folyamatban lévő nyomozással kapcsolatos iratokat.

– Mivel a magyar rendőrség megdöbbentő módon - „bűncselekmény hiányában" – lezárta a magyar nyomozást az Elios-ügyben, azaz Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak és társainak bűnszervezetben elkövetett költségvetési család gyanúját (is) felvető ügyében, nincs tovább akadálya, hogy az OLAF nyilvánosságra hozza az Orbán-családnak milliárdokat hozó közvilágítás-fejlesztési pályázatokról szóló jelentését – közölte.

Molnár Csaba hivatalosan kezdeményezte is az az Európai Csalás elleni Hivatalnél (OLAF) az Elios-jelentés nyilvánosságra hozatalát. „Nekünk, európai magyaroknak és minden európai polgárnak is joga van tudni, hogyan gazgagodott meg európai közpénzeken az Orbán-család" – fogalmazott.

Egyébként már reagált az OLAF is, még ha nem is nyitottak ügyet nemzeti szinten, ez nem érvényteleníti az OLAF eredményeit és a pénzügyi visszaélésre talált bizonyítékokat. – Pénzügyi szinten, ugyanezen OLAF jelentés alapján, melyet a magyar hatóságoknak megküldtünk, az Európai Bizottság jelenleg is eljárást folytat" – emlékeztettek.