Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Ittas vezetésen érték, majd a rendőröket szidta a balatonalmádi fideszes képviselő

2020. február 27. 07:03 - szerző: 168 Óra

Balatonalmádi egyik fideszes önkormányzati képviselője fennakadt egy közúti ellenőrzésen. A rendőrök alkoholt találtak a sofőr szervezetében, ezért bevonták a jogosítványát - írja a Veszpresszo.hu alapján a Magyar Hang. A képviselő ellen ittas vezetés és becsületsértés miatt indult eljárás, amiről a mai rendes testületi ülésen be is fog számolni a rendőrkapitány. A Veszpresszó úgy tudja,

a kormánypárt lemondatja a képviselőt, de így azonban a jelenlegi patthelyzet, amely a testületben van borul, hiszen jelenleg a Fidesznek és az ellenzéknek is 4-4 képviselője van. Lemondás estén viszont a listán következő jelölt válna automatikusan képviselővé, aki az Aranyhíd Polgári Egyesület tagja.

A Magyar Hang megkeresésére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a rendőrök Balatonalmádiban, a Baross Gábor utcában igazoltattak egy gépkocsival közlekedő férfit február 22-én 22 óra 6 perckor. A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult. A járművezetőt további mintavétel céljából a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, majd az orvosi ügyeletre, melynek során a férfi többször szidalmazta a rendőröket.

Megerősítették, hogy egy balatonalmádi önkormányzati képviselőről van szó, akivel szemben ittas járművezetés és becsületsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.