Itt vannak Magyarország legveszélyesebb és legnyugodtabb városai – Nézze meg, önnek milyen sors jutott!

2019. április 24., 15:58

Szerző:

Az 50 ezer fő feletti lélekszámú városok közül 2018-ban Győr volt a legveszélyesebb, amennyiben az 1000 lakosra jutó kiemelt bűncselekményeket, vagy a trendtől való eltérést vesszük alapul - derült ki a Portfolio cikkéből.

Abszolút értékben tekintve természetesen Budapest az első, relatív pozíciója alapján pedig a második legveszélyesebb település volt. A legbiztonságosabb 50 ezer fő feletti települést címét Zalaegerszeg érdemelte ki, mögötte pedig Érd végzett: mindkettő esetében legalább 50 százalékkal alacsonyabb volt az 1000 lakosra jutó kiemelt bűnesetek száma annál, amit az országos átlag alapján a lakosságszám elvileg indokolt volna.

Íme a táblázat:

Ez a tabella pedig a budapesti bűnügyi helyzetet mutatja:

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.