Itt vannak a budapesti forgalomkorlátozások a hosszú hétvégére

2019. március 14., 17:31

Szerző:

2019. március 15-én és 16-án Budapesten városszerte több helyszínen – többek között pénteken a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Várkert Bazárban, és a Múzeum körúton, szombaton pedig az Andrássy úton – rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket. A rendezvények miatt az érintett belvárosi fő közlekedési útvonalakat lezárják, ezért közösségi közlekedési járatok útvonala is változik – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

Az M3-as metró március 15-én egész nap, 16-án és 17-én pedig egészen 20:30-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár.

A BKK azt javasolja, hogy aki teheti, a lezárások miatt a belvárosi ünnepi rendezvények helyszínét a metrókkal közelítse meg.

Március 15-én lezárják a közúti forgalom elől

  • a Múzeum körutat az Astoria és a Kálvin tér között, valamint a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között 0 órától másnap hajnalig,
  • a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tér és az Alkotmány utca között, a Károly körutat az Astoria és a Deák Ferenc tér között, valamint az Alkotmány utcát 9-től 10 óráig,
  • és az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között 10-től 15 óráig.
  • A budai Várba egész nap nem lehet behajtani.

Március 16-án lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy utat az Opera és a Dózsa György út között, a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városliget fasor között, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt, az Állatkerti körutat és a Hősök terét határoló utakat 12-től 15 óráig.

Március 15-én és 16-án a közösségi közlekedés is változik. A 47-es és a 49-es villamos például pénteken egész nap nem jár, de több járat rövidített útvonalon közlekedik.

A buszok, trolik és villamosok hétvégéi járatairól a BKK honlapján található bővebb információ.