Itt a vég, szaúdi rendőrök sétáltak a ceglédi utcákon

Ők voltak azok az állítólagos migránsok, akiktől halálra rémültek a városban. Továbbképzésen járnak itt.

2018. január 12., 17:27

Szerző:

A turisták, akikre múlt héten rendőrt hívtak Cegléden, maguk is rendőrök, méghozzá Szaúd-Arábiából – írja a Budapest Beacon, amely úgy tudja, hogy a csoportot  fogadta maga a városi rendőrkapitány is.

Mint mi is megírtuk, Cegléden múlt szombaton rendőrt hívtak néhány emberre, mert menekültnek nézték őket. Később híre ment, hogy csak egy turistacsoport nézett szét a városban, de ezek szerint ez sem pontos, az ügyre rálátó ceglédi forrás szerint a tizenkét fős, tolmáccsal erősített formáció tagjai ugyanis

rendőrök, mégpedig Szaúd-Arábiából.

A szaúdi rendőrök január legelején érkeztek Magyarországra egy háromhetes szakmai továbbképzésre. Azt tanulják, hogyan kell német juhászt rendőrkutyának kiképezni. Elméleti és gyakorlati tréningen is részt vesznek, szabadidejükben pedig elviszik őket síelni is.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A lap forrása szerint hétfőn Török Csaba alezredes, ceglédi rendőrkapitány is fogadta a szaúdi kollégákat. A Budapest Beaconnek Sikerült elérnie Törököt, aki „sem megerősíteni, sem cáfolni" nem kívánta az értesülést.

A lap úgy tudja, a most Cegléden lévő szaúdi rendőrök csak az első turnust jelentik a továbbképzésben. Ha ők hazautaznak, még két turnus követi őket, ugyancsak tizenkét-tizenkét fővel, ugyancsak három-három hétre.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.