Itt a jogerős ítélet, a közmédia hazudott, fizetnie kell Hadházy Ákosnak

2019. február 11. 15:09 - szerző: 168 Óra

Jogerős ítéletben mondta ki a Fővárosi Törvényszék, hogy a Híradó honlapjának egyik, a választások előtt közölt cikke hazugság - írja a 444. A cikk azt állította, hogy Hadházy Ákos és édesapja érintett a földmutyiban, hogy a politikus apja, Hadházy Árpád kétes szerződéseket hagyott jóvá, kihasználva a tisztségét, vagyis hogy ő a Tolna megyei agrárkamara elnöki tisztségét kihasználva tette.

Az ítélet nyomáén a Híradó honlapjának helyreigazítást kell közölnie, a perköltségen kívül 300-300 ezer forint sérelemdíjat fizetnie a politikusnak és édesapjának.

Hadházy Ákos a Facebookon úgy kommentálta az ügyet, hogy győzött az igazság, de végső soron a bagatell összegnek számító sérelemdíjat is az adófizetők állják.  „ Amire valójában szükségünk van, az egy konszenzussal választott, hozzáértő vezérigazgató a közmédia élére, illetve egy törvény, ami megtiltja a propagandát és vagy ésszerű keretek közé szorítja az állam reklámtevékenységét” – fűzte hozzá. Nyilvánvalóan Papp Dánielre, az MTVA vezérigazgatójára gondolt, akiről szintén egy jogerős ítélet szerint ki lehet mondani, hogy hírt hamisított.