Itt a hivatalos szám, az Orbán-kormány 6810 embert rúg ki a közigazgatásból

2018. október 30., 09:30

Szerző:

Az Orbán-kormány hétfő este megjelent határozata szerint összesen 6810 embert bocsátanak el a közigazgatásból – vette észre a hvg.hu. A minisztériumokból „a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett” összesen 2600 munkatársat küldenek el, a tárcák alá rendelt intézményekben pedig 4210 fővel kevesebben dolgozhatnak január 1-től. 

Ami a minisztériumokat illeti, a legtöbb közalkalmazottól az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, illetve a Belügyminisztériumban válnak meg, ez 517, illetve, 401 fős létszámleépítést jelent Ami a tárcák alá rendelt intézményeket illeti, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeiben ritkítanak hatalmasat. az Emmi intézményei 2250, a Varga Mihály vezette pénzügyi tárca intézményei 954 munkatárstól vesz búcsút.

Figyelemre méltó, hogy a kirúgási hullámhoz kérhet pénzt Varga Mihálytól az a tárcavezető, aki nem talál elég pénzt a kasszájában, de ezeket a kéréseket a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ki fogja vizsgálni.

Egy október 3-i kormányzati előterjesztésben még összesen 9000 fős létszámleépítésről volt szó.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.