Két év felfüggesztett kapott zsarolásért egy volt fideszes képviselő

2019. június 25., 13:46

Szerző:

Két év szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, akit az ügyészség hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérletével vádolt. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Az ítélet jogerős – írja a 24.hu

A 24.hu információi szerint a Fidesz-KDNP volt képviselőjéről van szó, aki a politikusi munkája mellett az egyik kormánypárti televízió riportere is volt. 

A vádirat szerint az ügy sértettje 2015 tavaszán értesült a vádlottól egy budapesti önkormányzati házfelügyelői programról. A vádlott ebben az időben az adott önkormányzat képviselő-testületének tagjaként dolgozott. A sértett sikeres pályázatot nyújtott be a programra, így határozott idejű szomszédsági házfelügyelői állást kapott. A későbbiekben szerződését többször meghosszabbították, majd szolgálati lakás határozott idejű bérletére is kötöttek vele szerződést.

A vádlott 2015 decemberében kereste fel a sértettet azzal, hogy mivel álláshoz juttatta, fizessen neki 100.000 forintot. Többszöri felszólítás után a sértett abban a reményben fizetett, hogy a vádlott felhagy a pénzköveteléssel. 2016 decemberében a vádlott ismét megkereste a sértettet, és ismét 100.000 forintot követelt. Megfenyegette, hogy ha nem fizet, megakadályozza a sértett házfelügyelői és lakásbérleti szerződéseinek meghosszabbítását. Az újabb pénzátadásra már nem került sor, a vádlott mandátuma pedig megszűnt.