Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Döntött a Kúria, Kubatov Gábornak a Fidesz nevében bocsánatot kellett kérnie Szekeres Imrétől

2019. szeptember 25. 09:47 - szerző: 168 Óra

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke bocsánatot kért Szekeres Imre volt MSZP-s honvédelmi minisztertől a pártja nevében – vette észre a hvg.hu Szekeres Imre Facebook-bejegyzését.

Az ügy szálai 2014-ig nyúlnak vissza, amikor az akkori parlamenti választás előtt olyan szórólapokat osztogattak Soros-disznóról hírhedt Pócs János jászsági kampányában, amelyen azt állították, hogy egymilliárd forintos kárt okozott a szocialista politikus, amikor eladta egy ismerősének az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyik épületét.

A bocsánatkérésre azért került sor, mert a Kúria jogerősen elmarasztalta a Fideszt a politikus jó hírnévhez való jogának megsértése miatt.

 

Szekeres Imre a Facebookon posztolta a levelet, hozzátéve, hogy nem adta el az egyetemet, mindössze arról van szó, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a törvénynek megfelelően felajánlotta az épületet az önkormányzatnak. A vevő nem az ismerőse volt, hanem a IX. kerületi önkormányzat, és nem 1, hanem 5,7 milliárd forintért vásárolhatta meg.