Családját féltve próbált három kiló kokaint Magyarországra csempészni, elítélték

2020. október 30., 19:24

Szerző:

Első fokon 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítéltek és 4 évre kiutasítottak Magyarország területéről egy brazil drogfutár nőt.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a nőt egy brazil férfi bízta meg, hogy bőröndbe rejtve kokaint szállítson Sao Paulóból Budapestre. A nőnek a három kilogrammnyi kokaint a budapesti repülőtéren kellett volna átadnia egy nőnek, azonban a pénzügyőrök - a vámellenőrzés során - csomagjában megtalálták a kábítószert.

A törvényszék elfogadta a nő védekezését, miszerint fenyegetés hatására követte el a bűncselekményt. Azt állította: megbízója egy kifizetetlen kölcsön fejében - a nő és családja testi épségét fenyegetve - bízta meg a kábítószer szállításával. Megjegyezték: Brazíliában gyakran alkalmazzák ezt a módszert a drogfutárok beszervezésére.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével megvádolt nő ügyében született ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.