Rámorgott a kutyája a nagyharsányi férfira, ezért megölte

2020. október 30., 11:25

Szerző:

Állatkínzás miatt ötven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság egy nagyharsányi férfit, mert áprilisban megölte a kutyáját - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

A bíróság azt írta, hogy a férfi egy több mint másfél méteres vascsővel ütötte meg a láncra kötött állatot, mert az - megérezve ittasságát - rámorgott. Miután az állat földre rogyott, a vádlott a házából kihozott konyhakéssel elvágta a torkát.

A vádirat szerint a kaukázusi juhász jellegű kutya a bántalmazásból eredő csonttörés, valamint koponyaűri és nyaki vérzések miatt pusztult el.

 

(MTI)

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.