Többen koronavírusosak a budapesti InterContinentalban lakó dél-koreai vendégmunkások közül, saját tesztjük mutatta ki a fertőzést

2020. május 7. 20:32 - szerző: 168 Óra

A gödi Samsung-gyárnak mintegy 300 dél-koreai munkását szállásolták el a budapesti InterContinentalban, értesült korábban a hvg.hu. A munkások ellátásáról és elhelyezéséről a vállalat gondoskodik.

Vendéglátás - Budapest - Az InterContinental Budapest Hotel ?
Fotó: Jászai Csaba

A portál most azt írja, a dolgozók ellenőrzésen és koronavírus-tesztelésen estek át még Dél-Koreában, aminek eredménye negatív lett, ezután az indulásig elkülönítették őket. Ugyanakkor a szálloda egyik dolgozója arról értesítette szerkesztőségünket, hogy

a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus fertőzés.

Jelenleg is szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt nekik.

Az InterContinental Budapest marketingvezetője, Seidel Xenia megerősítette: a luxusszállodában elszállásolt szakértők között vannak fertőzöttek. Pontos számot nem közölt, csak annyit írt, hogy néhány vendégnek pozitív lett a koronavírus tesztje. Tájékoztatása szerint a hotel dolgozói megtesznek mindent, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is.

A tájékoztatás szerint magyarországi munkavégzésük ideje alatt csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a két helyszín között a vállalat szállítja őket, és ezen kívül naponta kétszer végeznek rajtuk egészségügyi ellenőrzést.