Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Ingyenes szájmaszkot, fertőtlenítőszert, immunerősítőt kér az időseknek a kormánytól a Nyugdíjas Parlament

2020. március 12. 13:15 - szerző: 168 Óra

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület javaslatot tesz az idősek védelme érdekében a koronavírus következtében kialakult helyzet miatt.

A járvány a legnagyobb veszélyt az idősekre jelenti, így az egyesület azt kéri a Kormányzati Operatív Törzstől, hogy fontolják meg kéréseiket, illetve fogadják el a felajánlott segítségüket.

Azt javasolják, hogy a központi döntés, majd az elosztás megszervezése után,

a nyugdíjasok terítés nélkül hozzájuthassanak fertőtlenítő szerekhez és eszközökhöz, arcvédő-maszkokhoz és immunrendszer erősítő készítményekhez.

Ezen felül kérik, hogy a házi idős-gondozásban, az idősotthoni ellátásban és az otthoni betegápolásban dolgozó szakszemélyzet segítését, a más területen foglalkoztatottak átmeneti átcsoportosításával érzékelhetően növeljék meg.

A nyugdíjas szervezetek egyúttal felajánlják a rendelkezésükre álló médiafelületeiket, információs csatornáikat a Kormány által elkészített közérdekű tájékoztatók nyilvánosságának kiszélesítéséhez, közreműködnének a járvány megelőzését szolgáló eszközök, készítmények és kiadványok célba juttatásában – írja a Blikk.