Ingyenes parkolás - a főpolgármester üdvözli a miniszterelnök döntését

2020. november 22. 12:22

Karácsony örül annak az új kormányrendeletnek, amelynek értelmében a parkolóházak is ingyenesek lesznek. Korábban maga a főpolgármester javasolta az ingyenesség kibővítését, hogy ezáltal csökkenjen az ingyenes parkolás bevezetése óta kitört parkolóhiány és a nyomában járó káosz.

“Örülök, hogy a miniszterelnök megértette és elfogadta a javaslatomat, így egy kicsit enyhülhet az ingyenes parkolás okozta káosz Budapesten. Fontos lenne, hogy a miniszterelnök gyakrabban hallgasson az emberekhez legközelebb álló önkormányzatokra; és nem csak akkor, amikor már baj van, hanem a döntések meghozatala előtt is” - osztotta meg a bejelentésről szóló hírt a főpolgármester közösségi oldalán.

 

Log into Facebook

null

 

Mint arról korábban hírt adtunk, szombat este újabb kormányrendeletet írt alá Orbán Viktor a parkolást könnyítő intézkedésekről, melynek értelmében november 23-ától a kereskedelmi célú P+R, parkolóházak, parkológarázsok, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.