Ingatlancéget alapított a Hír TV-t újra fideszes kézre játszó Nyerges Zsolt, ügyvezető igazgatója Orbán Viktor feleségének az unokaöccse

2019. február 25., 17:26

Szerző:

A4B Managment Ingatlankezelő Zrt. néven 100 millió forint alaptőkével új céget indított útjára Nyerges Zsolt, a korábban Simicska Lajos üzlettársaként ismert milliárdos vállalkozó. A zrt. ügyvezetője Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak az unokaöccse, Szeghalmi Márk Ádám – derül ki a 24.hu cikkéből.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

33,5 milliárd forintos vagyonával Nyerges Zsolt Magyarország 34. leggazdagabb embere a Napi tavalyi összeállítása szerint. Ő volt az, akinek Simicska Lajos 2018 júliusában, az Orbán Viktor előtti teljes kapituláció jegyében egy kivételével eladta mindegyik cégét, ami után Nyerges Zsolt augusztus 1-én egy látványos bevonulás után újra átadta a Fidesznek a Hír TV-t. Ennek kapcsán írta meg róla a 444, hogy hosszú idő óta jó viszonyban van Lévai Anikóval. Mindkettőjük szolnoki, Nyerges Zsolt fiatal kora óta ismeri Lévai Anikót, ráadásul a legjobb barátja, Ökrös Imre élettársa Lévai Gizella, a miniszterelnök feleségének a testvére, akinek az egyik fia Szeghalmi Márk Ádám. Ő korábban annak a felszámolásra ítélt Cider Alma Kft.-nek az egyik leányvállalatát vezette, amely 3,2 milliárd forinttal tartozott a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek. A tartozás fedezeteként temérdek csemegekukorica- és 1,5 millió magozott meggykonzervet fogadott el a Szijjártó Péter külügyminiszter által felügyelt állami cég.