Megvilágosodott Tevan Imre, aki a haldokló Index szellemét látta, ezért mégsem lesz a portál főszerkesztő-helyettese

2020. július 31., 07:24

Szerző:

Gyorsan cserélődnek a vezetők mostanság az Index környékén: Ződi Zsolt vezérigazgató öt napig, Szombathy Pál négy napig volt az Index vezérigazgatója. Még ezekhez a karrierekhez képest is rövidnek tűnik Tevan Imre második indexes „pályafutása”,

aki alig egy nap után döntött úgy, mégsem lesz a portál főszerkesztő-helyettese.

A döntést közösségi oldalán magyarázta. Mint írta, „nem azért, mert kaptam a pofámra. Ezt tudtam előre, ez ilyenkor jár. (Sok támogatást is kaptam, köszönöm.) Hanem azért, mert rosszul mértem föl a helyzetet, ezért hibás döntést hoztam.”

Majd így folytatja:

„Most, a második éjjelen, amikor nem tudok elaludni, megvilágosodtam.

A szervezetem üzenni akar (úristen, úgy beszélek, mint egy menopauzás, nyúédzses férfi, mindjárt jön az Index szelleme is!), hogy valami nem kóser.

Az volt az alapkérdésem, hogy lehet-e független és színvonalas újságként működtetni a kialakult helyzetben az Indexet. Eddig oké. De mindig csak azon forogtak a gondolataim, hogy elképzelhető-e, hogy ne legyen politikai beavatkozás. Tudjuk, rendkívül aggályos az erre adandó válasz, de végül arra jutottam, elképzelhető. Sőt, kitaláltam egyfajta garanciát. (Azt hittem, ez ügyes ötlet, de valójában csapdát állítottam magamnak. Ha a feltételemet azonnal elfogadják, nem mondhatok nemet.)

Transzparens az Index-tüntetésen.
Fotó: Dombóvári Tamás

Nem ez az a profi csapat, amelyik megcsinál egy új Indexet

– vonta le a konzekvenciát Tevan Imre, akinek döntését állítsa szerint nagyban segítették Bodolai László nyilatkozatai is. Nem is bírta megállni, hogy ne kritizálja őt: „…doktor Bodolai, akinek minden nyilatkozata után azt éreztem, hogy ki kell szállnom. Kétségtelenül fejlődik, a legutóbbiban a Klubrádióban már hosszú perceket beszélt értelmesen anélkül, hogy elővette volna a szerkesztőség ármánykodásáról szóló elméleteit, de aztán leteltek ezek a percek. Dull kirúgása nagyon jó döntés volt, mondotta.”

Később beszámolt a csütörtöki napjáról is, amelyet a szerkesztőségben töltött, ahol

„az Index haldokló szellemét láttam”.

Ezt követően pedig azoknak üzent, akik kritizáltak, amiért elvállalta a pozíciót: „Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is. És annyira a véremmé vált az árulás, hogy miután elárultam az elárultakat, most elárulom azokat is, akiknek a kedvéért elárultam, akiket elárultam. És különben is, továbbra is ki lehet forgatni minden mondatot és tényt!”

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.