Felmondott az Indexnél az informatikai fejlesztők többsége is

2020. augusztus 14., 14:01

Szerző:

Nyolcból hat fejlesztő távozik az Index technikai és pénzügyi hátterét biztosító Indamediától – tudta meg a hvg.hu.

A felmondások tovább nehezítik a portál üzemelését, amely egyelőre az újságírók pótlását sem tudta megoldani. Az Indexet működtető szerkesztőségi rendszer a hvg információi szerint folyamatos karbantartást igényel. A távozók között van a rendszer fő fejlesztője is.

Nyolcvan - a portálnál dolgozó összes - újságíró július 24-én adta be felmondását, miután Bodolai László, a tulajdonosi jogokat gyakorló alapítvány elnöke menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Ezt követően kereste meg az Index Tevan Imrét, a portál egykori főszerkesztő-helyettesét ugyanerre a pozícióra, de ő egy nap után visszaadta a megbízást. Jelenleg a munkatársak felmondási idejüket töltik, és úgy tűnik az Indamedia tartalmak híján kénytelen lesz blogokkal feltölteni a címlapot.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.