Pénzt ajánlottak az Index kirúgott főszerkesztőjének, ha hallgat, Dull Szabolcs drámai hangulatú értekezletet tartott – VIDEÓ

2020. július 22., 14:43

Szerző:

Egyre nagyobb a vihar az Index főszerkesztőjének elbocsátása körül, akinek szerdán mondtak fel. Dull Szabolcs egy állománygyűlésen számolt be a dolgozóknak a történtekről. Erről egy felvételt is megszerzett a 444.hu:

 

Dull Szabolcs elmondta, a kiadóvállalat vezetője,

Bodolai László egy rendkívül méltányos összeget ajánlott fel neki, ha hallgat, vagyis közös megegyezéssel távozik a kiadótól.

Ezt állítása szerint nem fogadta el, ezért rendes felmondással menesztették.

Amikor Dull ezt említette a beszédében, azzal zárta a mondatot, hogy: "Ne hallgassunk!" A távozó főszerkesztő maga is elérzékenyült, de ez többekre igaz volt a jelenlévők közül.

Szót ejtett arról is, nem a tartalmaikat támadták, hanem a szervezetet, ami alatt a kiszervezési és pénzügyi nyomásgyakorlásra célzott. Dull Szabolcs szerint nem Bodolai önálló döntése az, hogy kirúgta őt, és úgy beszélt erről, mint ami a jelenlévők előtt is tényszerű állítás. Azt is mondta:

mindenki felelőssége, hogy kiderüljön, mi történt az Indexben, és arra bíztatta a jelenlévőket, éljenek a nyilvánosság erejével.

A lap élére még nem neveztek ki új főszerkesztőt.