Antiszemita uszító plakátokat ragasztottak ki Budapesten az izraeli zászlóval és az Index újságíróival

2019. november 24. 19:28 - szerző: Ágoston Zoltán

Karácsony Gergely ígéretet tett arra, hogy a plakátokat eltüntetik, a Tett és Védelem Alapítvány pedig feljelentést tesz, miután Budapesten több köztéri transzparens is megjelent, rajta az izraeli zászlóval, illetve az Index két újságírójával 0 írja a 444. Miklósi Gábor és Dezső András napok óta a magyarországi kormánypárti sajtó és a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom célkeresztjében áll. Miklósi Gábor bűne az volt, hogy a Puskás aréna avatóünnepségérről készített riportjában elárulta,a nem állt fel a székéből a Nélküled című dal alatt, Dezső Andrásé pedig az, hogy a dal klipjét menekültekről készült felvételekkel vágta össze egy videóban. 

Karácsony Gergely a Facebookon azt írta, Budapesten nincs helye ezeknek a plakátoknak, az összes ilyen borzalmat leszedeti.

A Tett és Védelem Alapítvány szintén a Facebookon jelezte, hogy feljelentést tesz az ügyben.

A plakátokon nincs feltüntetve sem a készítő, sem a megrendelő neve, alul viszont lehet látni az Index logóját a „Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás” felirat kíséretében. Izrael budapesti nagykövetsége angol nyelvű tweetben ítélte el a plakátokat és szólította fel cselekvésre a magyar hatóságokat.