Íme a Figyelő végtelenül visszataszító válasza a listázásuk miatt kiváltott felháborodásra

2018. április 12. 18:58 - szerző: Bíró Veronika

Nagy felháborodást váltott ki a Figyelő mai lapszámában megjelent lista, amiben név szerint sorolják fel a kormánypropaganda által Soros-zsoldosnak kikiáltott magánszemélyeket, oktatókat, újságírókat és civil szervezeteket. Ez azonban nem volt elég Schmidt Mária lapjának. Honlapjukon közölték, folytatják a listázást.

De ez még semmi, mert a korábban szebb napokat látott, akkor még valódi újságírást végző lap közölte: „érdeklődéssel figyelik” a cikkük miatt kitört „hisztériát”. Azért csodálkoznak az „aggódáscunamin", mert a közzétett névsor „még koránt sem végleges”. Pontosítani és bővíteni fogják azt. Egyúttal elnézést kérnek, (amiért iszonyatosan nagyot égtek ma), mert halott embereket is szerepeltettek rajta.

Amint azt mi is megírtuk, Koren Miklós közgazdász petíciót indított. Ezen keresztül jelentkezhet az, aki megbántva érzi magát, mert Schmidt Máriáék kihagyták a listából. A Figyelő ezért most saját email címet is ad, az online@figyelo.hu email címen is szabadon jelezheti bárki részvételi szándékát. 

– Aki viszont netán szégyelli, hogy felvettük a Soros-szaknévsorba, ugyanezen az e-mail címen jelezheti, és kérésére a nevét levesszük a listánkról – zárják közleményüket.

Az általuk megfélemlített civil szervezetek sorra jelezték, hogy nem félnek, büszkék a kormány helyett is végzett munkájukra, és folytatják a munkát az emberi jogok védelmében.