A FTC vezérigazgatójának cége készítette a Puskás Aréna imázsfilmjét, majdnem 15 millióba került

2019. november 19., 19:12

Szerző:

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a résztulajdonosa annak a reklámügynökségnek, amelyik a Puskás Aréna avatójára készült imázsfilmet gyártotta - értesült az Index. A november 15-én Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett videóban több ismert ember mellett a miniszterelnök is szerepel: Nemzeti Sportot olvasva rúg az új Puskás Arénába a karmelita kolostorteraszáról.

Bár a miniszterelnök a közmilliárdokból felújított munkahelyéről rúgja el a labdát, Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke a portálnak azt mondta, hogy ezt nem hivatalos minőségében tette. Ezért nem a miniszterelnökségtől, hanem a Fürjes Balázs vezette Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárságtól tudták meg, hogy mennyibe került a kisfilm.

A videó a Puskás Aréna nyitóünnepségének részeként készült, a teljes megnyitó költsége 55 millió forint volt, ebből a kisfilm nettó 14,7 millió forintba került.

A teljes lebonyolításért, így a kisfilm gyártásáért felelős cég a Human Telex Kft. volt, amelynek „business directora”, egyben egyik tulajdonosa Orosz Pál, a FTC-t működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.