Kedden 47 nap után újra kinyit az Ikea, de húsgolyózásról még szó sem lehet

2020. április 29., 12:52

Szerző:

A svéd lakberendezési áruház a magyarországi üzleteket 47 nap után megnyitja a vásárlók előtt. Az áruházak május 5-től, azazkeddtől minden nap 9:00 és 15:00 óra között, a kormányzati előírásoknak megfelelően lesznek nyitva.

Az áruházak gyakoribb takarítása, illetve az általános higiéniai szabályok betartása mellett az IKEA számos további előírást vezet be a kormányzati ajánlások, illetve a belső használatú „Felelős Vásárlási Protokoll” alapján. Úgy mint például: 

  • Az orr és a száj eltakarása a vásárlók és a munkatársak részéről is kötelező abban a pillanatban, ahogy belépnek az áruház épületeibe. A munkatársak maszkot, arcpajzsot és kesztyűt fognak viselni.
  • Az áruházban meghatározott számú (500) vásárló tartózkodhat egy időben. Abban az esetben, ha ezt a maximális számot eléri az áruház, további vásárló nem léphet be az épületbe. Az érkező és a vásárlást befejező vásárlók külön útvonalon használhatják az áruházak ki- és bejáratait.

  • A munkatársakat és a vásárlókat időről időre emlékezteti az IKEA a 2 méteres távolság, illetve az általános higiéniai előírások betartására.
  • Kézfertőtlenítőket helyeznek ki.
  • A játszóház, illetve a vásárlói étterem továbbra is zárva tart.

A vásárlók nem használhatják a sárga FRAKTA táskákat az áruházakban. Az IKEA ehelyett két lehetőséget javasol: használják a bevásárlókocsikat, vagy vegyenek el egy kék FRAKTA táskát, tegyék abba a kiválasztott termékeket, és a kasszánál azokkal együtt vásárolják meg a táskát is.

Az IKEA arra kéri a vásárlókat, hogy

abban az esetben látogassák meg az üzleteiket, ha átgondolták, mire van szükségük, azaz meghatározott céllal érkeznek.

(A Blikk nyomán)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.