A Fővárosi Közgyűlés sem engedi meg, hogy íjászközpontot építsenek az újpesti erdő helyén

2020. január 29., 15:20

Szerző:

Nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, hogy Újpesten szabadtéri íjász pályákat, gyakorló- és versenypályát alakítson ki a Magyar Íjász Szövetség, mert a terület erdő funkcióját meg kívánja tartani – írja az Index.

Az íjászszövetség a Megyeri út mentén, a Homoktövis utca - Óceánárok utca között elterülő, 224848 négyzetméter területű, „erdő” megnevezésű területen, egy 20800 négyzetméteres ingatlanon tervezett volna európai szintű íjász központot. A IV. kerület azonban már korábban úgy döntött, hogy inkább azt szeretné, hogy erdő maradjon a területen.

Sőt, támogatja az itteni Farkaserdő és a mellette fekvő vizes élőhely természetvédelmi területté nyilvánítását.

A fővárosi közgyűlés a kerületi álláspontot erősítette meg, hozzátéve, hogy a magas természeti értékkel bíró, illetve a biológiai sokféleség megőrzésében nagy szerepet játszó területek védetté nyilvánítása, Budapest megmaradt természetközeli élőhelyeinek megőrzése érdekében mindenképpen indokolt. 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.