Így reagált a Fidesz arra, hogy Selmeczi Gabriella miért luxusautóval hajtott be az ország legszegényebb részébe fórumozni

2018. március 21., 19:18

Szerző:

Közleményben reagált a Fidesz a HVG cikkére, amelyből kiderült: Selmeczi Gabriella egy méregdrága fehér BMW-vel esett be egy alattyáni fórumra, de előtte megkérte a lap fotósát, hogy ne tegye közzé a luxuskocsiról készült képet.

Selmeczinek a sorosdisznós Pócs János kelt a védelmére, aki azzal érvelt a médiamunkásnak, hogy itt nem egy autóreklám a téma.

Naná, hogy a HVG lehozta a képet:

Jó napot, kedves nép!
Fotó: Túry Gergely/HVG

A párt közleménye nagyjából úgy szól, hogy

a fehér BMW a férje cégének a tulajdona,

továbbá a jogszabályok lehetővé teszik, hogy céges autót akár magáncélra is használjanak, a képviselő asszony a gépjárművet tehát jogszerűen veszi igénybe.

Ez rendben is volna, de továbbra is ott horgadozik bennünk a nagy kérdés, hogy vajon mennyire intelligens és empatikus valaki, aki az ország legszegényebb régiójába plebejus-párti politikusként ilyen autóval hajt be, hogy ott a magyarság megnyomorításával riogassa az egybegyűlteket.  

A kocsi tényleg jó drága. A hvg.hu szerint ez egy úgynevezett M sportpakettes BMW X5-ös, aminek az ára, korát is ismerve,

a piacon 16-22 millió forint közt van.

A teljesítménye motorváltozattól függően 250 és 350 lóerő közötti, az árát persze nagyban befolyásolja, milyen extrákat tettek bele.  A BMW legendásan meg tudja nyomni egy-egy autó végösszegét a különféle opciós felszerelésekkel, mint például a hangrendszer, az ülések bőrözése, de az említett M Sport csomag ára is önmagában 2 millió forinttal emeli meg újonnan az alapárát egy ilyen autónak – világosít fel a lap. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.