Így fog kinézni a bevándorlási különadó, az Orbán-kormány szinte mindenkit megsarcolna, aki nem ért vele egyet

2018. június 19. 19:47 - szerző: Ágoston Zoltán

Kedd délután az Országgyűlés honlapján megjelent a törvénymódosító javaslatcsomag az adózás változásairól, A dokumentumot előadóként Varga Mihály pénzügyminiszter jegyzi, a X. fejezete pedig arról a 25 százalékos bevándorlás különadóról szól, amelyet a Stop Sorosból száműztek a magyar és a nemzetközi tiltakozás hatására.

Bevándorlást segítő tevékenységnek minősül minden olyan program, akció tevékenység, amely közvetlenül vagy közvetve előmozdítja a bevándorlást.

Ilyen 

  • médiakampányok, médiaszemináriumok rendezése és az abban való részvétel,
  • a hálózatépítés és működtetés,
  • illetve a bevándorlást pozitív színben feltüntető propaganda-tevékenység.

Adót azoknak kell befizetniük, akik anyagilag támogatják a bevándorlást segítő magyarországi tevékenység végzését vagy Magyarországon székhellyel rendelkező szervezet bevándorlást segítő tevékenységét. de a szöveg szerint alany nem lehet párt és a pártalapítvány, továbbá olyan szervezet sem, amelynek az adómentességét nemzetközi szerződés vagy viszonosság biztosítja. A viszonosság kérdésében – hangzik a szöveg – az adópolitikáért felelős miniszternek a külpolitikáért felelős miniszterrel egyetértésben kialakított állásfoglalása az irányadó.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A bevándorlás előmozdítását meglehetősen tágan értelmező szöveg alapján úgy tűnik, hogy bevándorlás előmozdításának számít az is, ha valaki részt vesz egy szemináriumon, arról nem is beszélve, hogy ha elfogadják, akkor

fel lehet használni azoknak a megsarcolására, akik egyszerűen csak bírálják az Orbán-kormány mindenfajta migrációt mereven elutasító bevándorláspolitikáját.

Arról, hogy Orbán-kormány a bevándorlási különadóval hogyan játszotta ki a Velencei Bizottságot és az Európai Uniót, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.