Halálos mosdató folyadékot itattak az idős emberrel, bíróság elé állítják a két ápolót

2019. december 1., 12:24

Szerző:

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt áll törvény elé csütörtökön a Békési Járásbíróságon az a két ápoló, aki miatt tavaly életét vesztette egy lakó egy idősek otthonában – írja a Bors.

Egy 2018. április 18-i esetről van szó. Az egyik ápoló, aki most másodrendű vádlott, megmosdatta a lakót, a felcímkézetlen flakonban rejlő tisztálkodószert pedig az éjjeliszekrényére tette az üdítők mellé. Az ápoló ezután elment, valamivel később pedig a kollégája megetette az idős embert. Ekkor követte el a végzetes tévedést, az éjjeliszekrényről ugyanis a mosdató folyadékkal teli flakont vette fel és itatott belőle egy-két kortyot az ápoltjával. Az idős ember rosszul lett. Kórházba vitték, ahol meghalt.

Csütörtökön a bíróság előkészítő ülést tart, amelyen a vádiratot fogják ismertetni.

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.