Vasárnap is bárhol, bármikor meglephet minket egy zivatar, ismét riasztást adtak ki

2020. június 13., 19:55

Szerző:

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Emellett az UV-sugárzás is nagyon erős lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: vasárnap

még a szombatinál is több helyen és nagyobb területi lefedettség mellett várható zivatarok kialakulása

a késő délelőtti, déli óráktól kezdődően, többnyire a szombatihoz hasonló kísérőjelenségekkel. Emellett felhívták a figyelmet arra, hogy vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,9-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható a Dunántúlon.  Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14-20 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

 

Vasárnap általában több órára kisüt a nap, majd egyre inkább erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Több helyen 

főként a délutáni, esti órákban - fordulhat elő zápor, zivatar.

Néhol megélénkül a szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Budapesten vasárnap több órára kisüt a nap, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és

délután, este már zápor, zivatar is előfordulhat.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, de intenzívebb záporok, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökés is előfordulhat.

 

A Balaton és a Velencei-tó térségében vasárnap gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h ), a keleti medencében időnként kissé élénkebb ( 30 km/h ) délnyugati szél várható. A délután folyamán zápor, zivatar környezetében északias irányba fordul a szél és zápor környezetében átmeneti jelleggel erős (40-60 km/h), zivatarral viharos (60-70 km/h) széllökések is kialakulhatnak. Délelőtt napos idő várható, majd délután északkelet, észak felől megnövekszik a gomolyfelhőzet. Eleinte helyenként,

késő délutántól több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, a késő esti 20 fok körül alakul.

 

 

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb délután, délen szakadozhat fel a felhőzet.

Több helyen alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet.

Az északnyugati, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

 

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.