Figyelmeztetést adtak ki több megyére, zivatar és jégeső még mindig előfordulhat

2020. május 28., 10:11

Szerző:

A több órás napsütés mellett ma is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de

szerdához képest némileg kevesebb helyen - szórványosan - valószínű záporeső, illetve zivatar –

írja az meteorológiai szolgálat előrejelzésében. Ugyanakkor a nyugati határ menti megyék fölé zártabb felhőtakaró húzódhat, ott csak keveset süthet a nap. A csapadékot aprószemű jég és viharos szél kísérheti. A gyakran élénk északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora délután 17 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős nyugati tájakon mérhetik. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

 

Erre számíthatunk:

  • péntek délután: a (döntően) néhány órás napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északi szél megélénkül, többször meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul
  • szombaton: a gyakorta megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan fordulhat elő záporeső, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar körül viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.
  • vasárnap: északkelet felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen lehet számítani esőre, záporesőre. (Főként a csapadék várható mennyiségében még nagy a bizonytalanság.) Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósan felhős tájakon ennél hűvösebb is lehet.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.