Szeles, esős idő keseríti meg az életünket a héten

2020. október 11., 15:15

Szerző:

Kiadós eső várható hétfőn és kedden, az ország középső részén fog esni a legtöbb – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfőn reggel, kora délelőtt a Dunántúlon és középen lehet eső, zápor, később a középső és keleti megyékben várható intenzívebb csapadék. A legtöbb eső a középső országrészben valószínű, a Dunántúlon időnként viharossá fokozódik a szél. Napközben a Dunántúlon 7-13, keleten 13-22 fokig melegszik a levegő.

Kedden szintén sokfelé várható kiadós eső, zápor, a legtöbb csapadék aznap is az ország középső harmadában hullhat. A szél erős, az Észak-Dunántúlon viharos is lehet. A minimumhőmérséklet 6-14, a maximumhőmérséklet többnyire 7-14 fok között valószínű.

Fotó: Pinterest

Szerdán eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8 fok között alakul, a legmagasabb hőmérséklet pedig 11-17 fok között.

Csütörtökön a déli, délutáni óráktól egyre többfelé valószínű eső, záporeső, több helyen lehet erős a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között, a maximumhőmérséklet 12-20 fok között várható, tehát helyenként fagyra is számítani kell.

 

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.