Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Sok napsütés várható a jövő héten, de nem lesz nagyon meleg

2020. július 12. 19:25 - szerző: 168 Óra

Sok lesz a napsütés a jövő héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel csapadék nélkül. Az északi szél napközben több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

A Balaton és a Velencei-tó térségében a gyenge, mérsékelt (05-20 km/h) délelőtt még északias (ÉNY, É, ÉK), délután gyakran változó irányú szelet időnként élénk (25-30 km/h) széllökések kísérhetik. Az esti óráktól északkelet felől átmenetileg gyakrabban élénkülhet (25-40 km/h) meg az északkeleti szél. Kezdetben napos időre számíthatunk kevés fáytolfelhővel, majd a késő délelőtti óráktól erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés és délután erősen felhős időszakok is kialakulhatnak. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul. Késő este 18 fok köré hűl le a levegő.

A fővárosban hétfőn gomolyfelhős, napos idő lesz. Nem várható csapadék és megélénkül az északi szél.

 


Kedden a sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, fátyolfelhőkre számíthatunk. Legfeljebb északkeleten képződhet több gomoly, ott egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Szerdán a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délután nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás többnyire gyenge marad, csupán a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.