Gyönyörű őszi nap jön, akár 24 fok is lehet

2019. október 13., 07:29

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat írja a honlapján, hogy köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet elsősorban az Alpokalján néhol akár délutánig makacsul tarthatja magát, másutt várhatóan még a reggeli, délelőtti órákban feloszlik, és ezt követően sok napsütésre, száraz időre lehet számítani többnyire kevés fátyolfelhő mellett.

Fotó: Merész Márton

Helyenként megélénkül a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24 fok között várható, de az Alpokalja tartósabban ködös tájain ennél alacsonyabb értékek is valószínűek. Késő estére általában 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.