Igazi kánikula lesz hétvégén, a nyár teljes erővel indul be, de hétfőn sajnos hamar elakad

2020. június 24., 21:01

Szerző:

Egyre melegebb lesz a hét második felében, hétvégén délen 32-33 fok is lehet. Záporok, zivatarok főként északon és keleten lehetnek - írta előrejelzésében az Időkép

Búcsút inthetünk az átlagosnál hűvösebb időjárásnak, a hét második felében dél, délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek, így napról napra magasabbra emelkedik a hőmérséklet. 

  • Csütörtökön a napos időszakok mellett főként keleten, északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki elszórtan záporok, néhol egy-egy zivatar is. A légmozgás a korábbiakhoz képest jelentősen legyengül. Délután már 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők. 
  • Pénteken délen és nyugaton csak néhol, máshol több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A délies szél zivataroktól függetlenül is sokfelé lesz élénk. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 25 és 32 fok között alakul, a legmelegebb délen, délnyugaton lesz. Zivatarokat követően viszont átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.
  • A hétvége ezúttal az igazi nyár jegyében fog telni. A napsütést északon és keleten zavarhatja több gomolyfelhő, főként ezeken a tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Délen, délnyugaton ugyanakkor alig lesz felhő az égen. Az északi-északkeleti tájak kivételével beköszönt a kánikula,  délutánonként 27-33 fokra van kilátás. A legmelegebb továbbra is délen, délnyugaton lesz. 

A Balatonnál is igazi strandidő várható, sok-sok napsütéssel, melyet csak néhol zavarhat meg kis eséllyel egy-egy átmeneti zápor, de nem ez lesz a jellemző. A tó jelenleg 19 fokos vize hétvégére 24-25 fok köré melegedhet. 

Az UV-sugárzás a napos időszakokban 10 és 16 óra között többfelé nagyon erős, helyenként extrém erős lehet, így mindenképpen gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Ha tehetjük, kerüljük ebben az időszakban a közvetlen napfényt, illetve használjunk magas faktorszámú fényvédő krémeket. Szalmakalap, napszemüveg viselésével is védekezhetünk a leégés ellen. 

A kánikulának hétfőn egy északnyugatról érkező hidegfront vethet véget.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.