Ne tervezzen kirándulást hétvégére: fújni fog a szél, borult lesz az ég és zivatarok is várhatók

2020. június 19., 20:34

Szerző:

Szombaton a Dunántúlon, középső országrészben a megerősödő északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések elsősorban a Dunántúli-középhegység, Balaton térségében meghaladhatják a 60-65 kilométer per órát.

Szombaton továbbra is főként az Alföldön, Északi-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén várhatók a záporok mellett zivatar is.

Lokálisan nagyobb mennyiségű (20 mm-t meghaladó csapadék) szintén északkeleten valószínű – áll a meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében.

A Dunántúl nagy részén és északon többnyire erősen, másutt változóan felhős lesz az ég.

A Dunántúlon többfelé, délkeleten helyenként várható eső, zápor, északnyugat kivételével - nagyobb eséllyel északkeleten és délnyugaton - zivatar is valószínű.

Az északnyugati, nyugati szél több helyen megélénkül, helyenként megerősödik, néhol viharos széllökés is lehet. Zivatarok környezetében is előfordulhatnak viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 24 fok között alakul.

Budapesten a szombati napon felhős idő lesz a jellemző, eső, zápor is valószínű.

Az északnyugati, nyugati szél időnként megerősödik.

Vasárnap nappal csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar is. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, a Balaton és a Fertő környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19, 25 fok között alakul, de egy-egy helyen 26, 27 fok sem kizárt.