Borús idő jön sok esővel

2020. december 7., 05:41

Szerző:

Hétfőn országszerte nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Délelőtt még a Tiszántúlon, késő délután az Alpokalján rövid időre kisüthet a nap. Főként a középső tájakon (Duna-Tisza köze, Északi-középhegység) számíthatunk esőre, amely délután a Dunántúlon már el is állhat. A délkeleti szelet délelőttig a Győr-Szeged vonal széles sávjában erős lökések kísérik, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.