Se a zivatarokat, se a rekkenő hőséget nem ússzuk meg – Ilyen időjárás vár minket csütörtökön

2020. július 30., 06:09

Szerző:

A reggeli, délelőtti órákban az északi, északkeleti megyékben, majd délutántól a déli, délkeleti tájakon mutatkozik jobb esély néhol zivatar kialakulására.

Délen esetleg felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm csapadék), jégeső és 60-70 km/h feletti szél is társulhat a zivatarokhoz.

A déli és a középső tájakon a középhőmérséklet jellemezően meghaladja a 25 fokot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 



Csütörtökön a sok napsütés mellett többnyire csak kevés gomolyfelhő lehet az égen, azonban eleinte északkeleten, majd

a déli, délkeleti megyékben lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé helyi záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

Mérsékelt marad a légmozgás, átmeneti erős vagy viharos széllökések csupán zivatarok környezetében lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.