Néhány felhő zavarhatja csak meg a napsütést, megkímélnek minket az esőfelhők - Ilyen időnk lesz szerdán

2020. július 7., 21:18

Szerző:

A szerdai napon az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint északon, északkeleten erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, másutt túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Északon néhol megélénkül a délnyugati, nyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

A fővárosban szerdán gomolyfelhős, napos idő lesz. Csapadék nem várható. Napközben Időnként megélénkül a délnyugati szél.

A Balaton és a Velencei-tó térségében a gyenge, mérsékelt (05-20 km/h) kezdetben változó irányú, majd délnyugati irányba forduló szelet eleinte a keleti medencében, majd a déli óráktól másutt is élénk (25-30 km/h, a keleti medence térségében délután esetleg ~35 km/h) lökések kísérhetik. Az esti órákra az élénk lökések megszűnnek. Délelőtt derült időre számíthatunk, majd a kora délutáni órákban a Balatonnál kevesebb, a Velencei-tó térségében átmenetileg több gomolyfelhő alakulhat ki. Az esti óráktól a fátyolfelhőzet növekedhet meg. Csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 26 fok körül alakul. Késő este 19, 20 fok valószínű. 

Csütörtökön a legtöbb helyen fátyolfelhős, napos idő várható, de az északi megyékben vastagabb is lehet a felhőzet. Csapadék sehol sem valószínű. A délnyugati, déli szelet az ország északi felén élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27, 32 fok között várható, az északkeleti, északi határvidéken lehet ennél egy-két fokkal hűvösebb.

Pénteken éjszaka északon még felhős lehet az ég, de napközben ott is csökken a felhőzet, sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A délies szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között valószínű.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.