Hamarosan megérkezik a rossz idő, ilyen időjárásunk lesz éjszaka és pünkösd vasárnap

2020. május 30., 17:10

Szerző:

Továbbra is figyelmeztetés van érvényben az ország teljes területére a viharok miatt

- olvasható a meteorológiai szolgálat közlésében. A zivatarokat szélerősödés vagy viharos lökések (60-70 km/h), apró szemű jég (búza, borsó méret), intenzív csapadék (10-15 mm) kísérheti. A Balatonon elsőfokú viharjelzés van érvényben. 

Az éjszaka folyamán északkelet, észak felől erősen megnövekszik a felhőzet,

reggelre a déli megyék kivételével beborul az ég.

Reggelig az északkeleti megyékben és az Északi-középhegységben több helyen, másutt csak néhol alakul ki eső. Az északnyugati szél hajnalig a Dunántúlon, reggel már másutt is megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 7 és 12 fok között valószínű 

Vasárnap

reggel, délelőtt délen is beborul az ég, és mindenütt erősen felhős vagy borult idő lesz, többfelé alakul ki ismétlődő eső.

Az északnyugati, nyugati szél napközben többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Vasárnap kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.