Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Marad az esős idő és zivatarok is lehetnek, csak a hét második félben lesz melegebb idő

2020. május 31. 15:30 - szerző: 168 Óra

Vasárnap kora estétől északkeleten, illetve éjszaka a Tiszántúlon kissé labilizálódik a légkör, de az eső, zápor mellett csak minimális eséllyel alakul ki zivatar. Hétfőn a déli óráktól a Duna-Tisza közén,

Duna vonala mentén mutatkozik a záporra zivatarra is esély. 

 
 
 

 

Az éjszaka folyamán északon, északnyugaton szakadozik a felhőzet, másutt többnyire erősen felhős marad az ég. Eleinte többfelé, majd főként délen és keleten valószínű eső, záporeső,

néhol az ég is megdörrenhet.

Élénk, helyenként erős lesz az északi, északkeleti szél. A hajnali órákra 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn a frontális felhősáv elvonulása után erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok valószínűek.

Elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, amelyre nagyobb esély a középső országrészben van.

Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

 
 
 
 

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel.

A Dunántúlon helyenként, keletebbre szórványosan valószínű zápor, főként az Alföldön helyenként zivatar. Az északi szél a keleti országrész kivételével többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk legalább néhány órás napsütéssel.

Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati, nyugati szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Csütörtökön nagyrészt napos időt követően megnövekvő fátyol- és gomolyfelhőzetre számíthatunk.

Helyenként zápor, zivatar valószínű.

A délnyugati szelet élénk, elsősorban délnyugaton több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.