Nyakunkon a tél

Hajnalban -1 és +5, délután 12 és 18 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk.

2020. október 20., 05:57

Szerző:

Kedden többfelé párásan, ködösen indulhat a nap, néhol északon, északkeleten szitálás, ködszitálás, gyenge eső is előfordulhat, majd délelőtt helyenként még tartósabban borult lehet az ég a kialakuló rétegfelhőzet miatt, viszont a Dunántúlon és délen naposabb időre van kilátás. Délután északon, északkeleten és nyugaton lehet felhősebb az ég, de számottevő csapadék nem várható, máshol viszont sokat süthet a nap. A Dunántúlon többfelé élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél.

Szerdán a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, de az északi tájakon alacsonyszintű rétegfelhőzet is takarhatja a napot. Számottevő csapadék nem várható. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet a délies szél. Délután 14-22 fokot mérhetünk, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Csütörtökön az ország északi felén több helyen lehetnek tartósan ködös, párás, alacsonyszintű rétegfelhőzettel borított területek. Több napsütés a szelesebb déli és délnyugati tájakon ígérkezik, de délutánra mindenhol naposabb idő várható. Délután délen, délnyugaton 20 fok körül, máshol 14-18 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a párás, ködös reggelt követően már több felhő lehet az égen, de csapadék nem valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 21 fok között alakulhat. 

Szombaton már elszórtan eső, zápor kialakulhat.