Kovács Ákos eladta üzletrészét az olcsó önkormányzati helyiségben működő budavári étteremben, miután a Fidesz bukta a kerületet

2019. december 12., 09:59

Szerző:

Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt korábbi fideszes parlamenti képviselő is eladta üzletrészét a budai Andante Borpatika Kft.-ből – írja a csütörtökön megjelenő HVG.

A dunai panorámás étterem üzemeltetője eddig nagyon olcsón bérelte az ingatlant a korábban fideszes vezetésű önkormányzattól. Az októberben megválasztott polgármester, V. Naszályi Márta azonban közölte, hogy a visszamenőleges hatályú jogalkotást elítéli ugyan, de a jövőben átalakítják az ingatlangazdálkodás elveit.

Azóta a cégbíróságon is bejegyezték, hogy Kovács Ákos és Tiffán Zsolt eladta az üzletrészét Geri Zoltán ügyvédnek.

Geri Zoltán neve két éve egy közbeszerzési ügyben is feltűnt. A lap szerint a testvére üzleti körébe tartozó Leftaton & Meadow Kft. nagyon magas áron adott bérbe buszokat a Volán vállalatoknak. Az Andante ügyvezetője továbbra is Ákos maradt.

Fotó: Facebook

A HVG emlékeztetett arra, hogy bár az Andante alig termeli ki a költségeit, az élő cigányzenére állami támogatást kap, az énekes családi kiadóvállalata, a Fehér Sólyom Bt. pedig tavaly 240 millió forint profitot termelt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.