Lázár János veheti át Kásler Miklós helyét az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén

2019. június 12., 17:30

Szerző:

Több forrás szerint Lázár János, a volt kancelláriaminiszter lehet Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter utóda – írja a héten megjelenő HVG.

Egy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a hódmezővásárhelyi választókörzetébe visszavonuló Lázár János inkább megmaradna autonóm személyiségnek, és tanulva elődei pályafutásából, nem lép Pokorni Zoltán és Navracsics Tibor nyomdokaiba.

A hetilap most mégis úgy értesült, hogy Lázár János az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére kerülhet. Tavaly még úgy tűnt, hogy Lázár csak arra vár, hogy majd egy alkalmas pillanatban visszatérjen a nagypolitikához.


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ismerői szerint azért lehet alternatíva a miniszteri pozíció Lázár számára, mert hátországában nem az elvárásainak megfelelően alakultak elképzelései, és ott kapta pofonok sorozatát, ahol a legkevésbé számított rá. A megyéjében például azért is küzdenie kell, hogy a számára fontos emberek kapják meg a fontos pozíciókat.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.