Hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult a Magyar Tenisz Szövetség költekezései miatt

2018. október 29., 09:20

Szerző:

Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő vezette teniszszövetség ellen a Fővárosi Főügyészség – írta meg a hvg.hu a hétvégén. Az értesülést később hivatalosan is megerősítették. 

Az elmúlt hónapokban többször is beszámoltunk arról, hogy az MTSZ gazdálkodását sok kritika éri. Ez részben összefügg azzal, hogy 

a teniszszövetség költségvetése nőtt talán a legdrasztikusabb módon az elmúlt nyolc év során, hiszen 2011-ben alig több mint 38 milliós büdzsét biztosított számukra az állam, tavaly már 2,8 milliárdot. 

Nem független ettől, hogy a két legelismertebb magyar játékos, Babos Tímea és Fucsovics Márton és menedzsmentjük minden kapcsolatot megszakított szövetséggel. A 24.hu szeptemberben írta meg, hogy már a Pénzügyminisztériumnak is szemet szúrt, micsoda őrült pénzeket emésztenek fel a nemzetközi tornákra felhúzott ideiglenes arénák. Csak az elmúlt két évben három ilyen stadiont építettek fel, majd szedtek szét – 1,7 milliárd forint értékben.

A hvg.hu szerint a szövetség egyik tagszervezete tett feljelentést, az RTL információi ezt annyival egészítették ki, hogy állítólag olyan munkákat szerveztek ki a szövetségből, amiket házon belül is el lehetett volna végezni, és előfordult az is, hogy egyes megbízások esetében a drágább ajánlatot fogadták el a szervezet vezetői. 

A NAV illetékes bűnügyi igazgatósága kezdett nyomozást az ügyben, erősítette meg a tévének a főügyészség szóvivője. Érdekes, hogy a szövetségben nem tudnak a nyomozásról, legalább is ezt állították az RTL Klub kérdésére válaszolva, persze azt is aláhúzták, hogy ők mindig mindenben törvényesen jártak és járnak el.