Húszmilliót nyert egy vendégház felépítésére a somogyi főjegyző, de csak bulizásra használja az épületet

2018. december 1., 00:45

Szerző:

Semmi jele a turizmusnak abban a tájházként felépített szentbalázsi vendégházban, amelyre Somogy megye főjegyzője, Sárhegyi Judit magánszemélyként nyert el 20 millió forint támogatást 2013-ban – derül ki az Átlátszó cikkéből. A pénzt az EU vidékfejlesztési programja, a LEADER adta falusi vendéglátóhely létesítésére, az épület pedig 2015-re el is készült a kora XX. századot idéző tornácos stílusban, csakhogy azóta is üresen áll. A helyiek az Átlátszó újságírójának azt mesélték, hogy a vendégház tényleg a főjegyző, aki nem ott lakik, csak havonta egyszer-kétszer „tart itt egy bulit” a barátaival.

Az Átlátszó utánanézett, és sem Szentbalázs idegenforgalmi bevételeiből, sem Sárhegyi Judit nevén lévő cég forgalmából nem úgy tűnik, hogy a vendégházat turisztikai célokra használják. Mondok József, Izsák polgármestere egy hasonló, 35 milliós ügy miatt bíróság előtt áll.

Sárhegyi Judit 2006 és 2013 között a Kaposvár mellett fekvő Szentbalázs fideszes polgármestere volt. Második ciklusát nem töltötte ki, 2013-ban Somogy megye aljegyzői tisztségét, hogy aztán átvegye a főjegyzőit is az elődje, Vörös Tamás nyugdíjazása után.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.